De wei in

Hier vind je verslagen van concerten en festivals waar de crew naar toe is geweest en de tijd en zin had om er een verslag van te maken. Geen volledig lijst dus, maar een greep uit het totaal.

 

Rock of Ages festival 12,5 jaar editie

Geschreven door Theo Bauhuis.

Rock of Ages festival 12,5 jaar editie. 5 september 2015 Oerkroeg Schiller Aalten.

Normaal gesproken in het eerste weekend van maart is het headbangen geblazen in Aalten. Maar als organisatie leek het ons leuk om een extra feestje te vieren. Het 12,5 jaar bestaan van het Rock of Ages festival. Dus precies een halfjaar naar de vorige editie zijn we weer beland in Oerkroeg Schiller, het vertrouwde decor. Diggeth unplugged in de bovenzaal van SchillerMet bands die in het verleden al eens faam hebben gemaakt op dit festival in het Oosten.

Rock of Ages festival 7 Maart 2015

Geschreven door Theo Bauhuis.

Ook dit jaar zal Oerkroeg  Schiller in Aalten weer trillen op zijn grondvesten. Want de eerste zaterdag van maart is het Rock of Ages festival weer aan zet. Op deze altijd gezellige locatie is een afwisselend programma samen gesteld om iedere Rock fan tevreden te stellen.

Als om 20:00 uur de duren open gaan druppelt het publiek gemoedelijk naar binnen. Wanneer het  eerste biertje is genuttigd komt spreek meester Chris het podium op om de eerste band aan te kondigen.

   

 

Evergrey, My Propane & Mother of Sin, 07 December 2014 Live @ Gigant Apeldoorn

Geschreven door Theo Bauhuis.

Op deze donkere zondag avond gaan we als razende Rock of Ages reporters richting Apeldoorn om onze zintuigen weer eens te laten prikkelen.  Omdat wij allen nog niet bekend zijn met de zaal in kwestie, de Gigant, is de Tom Tom ingesteld en met een uur staan we in de parkeergarage die op loopafstand is.

Evergrey in Gigant Apeldoorn
Eenmaal binnen zien we de heren van Evergrey al zitten in het bijbehorende restaurant. Als we de zaal binnen lopen is Mother of Sin net klaar met de soundcheck. We besluiten om nog even een kop koffie ( ja dat is Rock n’ Roll!) in het gezellige café te doen.

Doro & Luke Gasser band, 16 November 2014 live @ de Boerderij Zoetermeer.

Geschreven door Kevin Scholten.

De kaarten hadden we al geruime tijd in huis. Maar op deze wat regenachtige Zondag in November was het dan toch eindelijk zover. De Queen of Metal Doro Pech komt ons landje vereren met een bezoek.Maar er is meer, want niet alleen gaan we een gaaf concert beleven ook hebben we via de Aardschok een heuse meet & greet gewonnen me de dame in kwestie en haar band!


 

25 Jaar Wizard, Live @ Textilwerk Bocholt (DE)

Geschreven door Kevin Scholten.

Dit jaar viert de Duitse Heavy Metal groep Wizard zijn 25ste jubileum.Begin Maart waren ze nog op ons Rock of Ages festival te zien. Vanavond een “open air” gebeuren in de band zijn thuis haven Bocholt. Omdat het weer ons goed gezind is besluiten we op de fiets te gaan. Het is tenslotte vanaf Aalten een kilometer of 9, prima te doen.Aan het einde van de middag slakkeren Eddie, Stotbak en ondergetekende dan ook de grens over.Het evenement vindt plaats in de hart van de stad. Op een binnenplaats van de voormalige Textielfabriek.Als we eenmaal de fiets hebben geparkeerd zijn we niet de enige. Aan de ene kant druppelen de Metalfans binnen, maar er is binnen ook een trouwfeest aan de gang. De mensen kijken dan ook via een hoog dakterras over het concert terrein.

Down, 6 Augustus live @ de Pul Uden

Geschreven door Kevin Scholten.

 

Eigenlijk had hier een verslag van King Diamond moeten staan. Maar aangezien dat helaas is afgelast zijn de plannen dus gewijzigd. Heb besloten om dan Down maar mee te pakken in de Pul te Uden.Op deze toch wat licht regenachtige zomer avond vertrek ik op tijd vanuit de Achterhoek naar het Brabantse land. Eindelijk weer eens naar de Pul, erg gave zaal en op een prima afstand.

 

Metal Church, Toxik & E.S.I. 27 April 2014 live @ Dynamo Eindhoven

Geschreven door Kevin Scholten.

Op deze Zondag is het weer tijd voor een avond gevuld met zwaar metaal. Marco aliasStotbak en ondergetekende verlaten de Achterhoek om richting het Brabantse land te rijden.Het verkeer zat lekker mee dus anderhalf uur later glijden we zo via de A50 Eindhoven binnen. Eenmaal geparkeerd wandelen we de gezellige stad binnen en gaan we eerst opzoek naar wat versnaperingen. We stappen een Indisch restaurant binnen maar de prijzen liggen nogal zwaar op de maag dus besluiten we een deurtje verder te gaan. Maar niet voordat Stotbak bijna de deur van het toilet door de muur slaat.Al gierend komen we dan uiteindelijk op het juiste eet adres terecht. We hebben een mooi plekje bij het raam waar de barsten in de ramen zitten… Het ging wel erg hard met die deur. Maar goed, er wandelen steeds meer Metalheads door de stad en als we onze maaltijd op hebben besluiten we ook de straat over te steken en naar binnen te gaan bij Dynamo. Want hier gaat het gebeuren vanavond!

    

Rock of Ages festival 2014.

Geschreven door Kevin Scholten.

 

 

Tradities zijn er om in stand te houden. Zo ook het Rock of Ages festival op de eerste Zaterdag in Maart. Inmiddels is de alweer 11de editie aan zet. Er staan dan ook weer vier bands op het programma die het publiek in Aalten zullen vermaken.

  

Andromeda, Damnation Angels & Until Rain

Geschreven door Kevin Scholten.

Andromeda, Damnation Angels & Until Rain, 21 Nov. 2013 de Pul Uden.

Op deze Donderdag avond mogen Theo en ondergetekende op uitnodiging naar de Pul in Uden. Onder het motto Uniting the Power of Metal spelen er deze avond een drie tal Prog Metal bands.
Na een soepele heenreis arriveren we nog ruim op tijd bij de Pul, waar inmiddels de tourbus voor de zaal staat geparkeerd. Als we binnen komen lopen er nog enkele band leden heen en weer. Maar al snel zullen ze zich voorbereiden voor de komende optredens van vanavond.

Een Brabants kwartiertje later dan gepland betreed eerste band Until Rain het podium. De zaal is echter nog wat pijnlijk leeg als deze Griekse/Engelse band van start gaat. Until Rain wakkert publiek aanMaar met een ijzersterk nieuw album op zak en veel enthousiasme komen ze er wel. Nummers als Brain Death en Think Again doen het dan ook prima.

De ondersteuning van de toegevoegde achtergrond zangeres lijkt bij de eerste paar nummers wat in het water te vallen, maar gelukkig komt haar bijdrage gaandeweg beter tot zijn recht. Verder wordt er prima gemusiceerd en doet zanger Yannis Papadopoulos er alles aan om het publiek te vermaken.

Zo gaat de tijd ook erg snel en wordt met My Own Blood de set beëindigd. Beide zijn we tot de conclusie gekomen dat we de deur niet uitgaan voor het nieuwe album Anthem to Creation bij ons.

Goed optreden!